Hauskoja tapoja kuluttaa aikaa matkustaessa

Matkailu avartaa sanotaan. Olen asiasta täysin samaa mieltä. On erittäin avartavaa ja kiehtovaa matkustaa uusiin maihin ja kohdata vieraita tapoja ja kulttuureja. Nykyään matkustaminen on mahdollista todella monelle eikä pelkästään kaikista rikkaimmille. Aikoinaan nimittäin matkailu olikin vain yläluokan hupia ja tavallinen rahvas saattoi vain haaveilla matkustamisesta eksoottisiin paikkoihin. Aikoinaan kuuluisat tutkimusmatkailijat tai tiedemiehet, jotka matkustivat kaukomaille, olivatjoko äveriäästä suvusta tai matkat olivat muiden rahoittamia. Onneksi nykyään yhä useampi saa toteutettua reissu-unelmansa eli tehtyä vaikkamaailmanympärysmatkan tai onnistuu matkustamaan sinne unelmalomakohteeseensa. Enää ei tarvitse olla poikkeuksellisen äveriäs, jotta saa matkahaaveensa toteutettua.

Aikoinaan matkustamiseen meni todella paljon aikaa ja varsinkin kaukaisempiin kohteisiin saatettiin kulkupeliä vaihtaa useampaan kertaan. Nykyään sen sijaan kaukomatkoille lähes poikkeuksetta lennetään, joten matkanteko on mutkattomampaa. Silti pitkä junamatkat, bussimatkat tai lennot tuovat omat haasteensa, koska ei paikallaan istuminen ole mitenkään hauskaa. Silloin saattaa kännykkäpelit olla oiva tapa kuluttaa aikaa. Kännyköhin saa paljon erilaisia pelejä, joista osa on jopa ilmaisia. Maksullisiin peleihin saattaa löytää tarjouksia, kuten esimerkiksi ComeOn bonuskoodi, joka tekee pelaamisesta edullisempaa. Aina ei tosin nettiä ole saatavilla, joten silloin täytyy tyytyä joko ladattuihin peleihin tai perinteisempiin tapoihin kuluttaa aikaa.

Yksi vanha hauska tapa kuluttaa aikaa ja samalla jumpata aivoja on täyttää sanaristikoita. Lehtikioskilta tai kirjakaupasta voi ostaa paksuja sanaristikkokirjoja, joita rustatessa aika menee kuin siivillä. Mikäli pitää enemmän numeroiden pyörittelystä, niin silloin voi sanaristikon asemesta täytellä vaikka sudokua. Sudoku on eräänlainen ristikko, mutta sanojen sijaan siihen raapustellaan numeroita.

Mikään ei silti päihitä vanhaa kunnon korttipakkaa. Pelikorteilla pelaaminen on ollut todella suosittua jo pitkään ja pelejä on vaikka kuinka ja paljon. Suosituimpia korttiepelejä ovat muun muassa pokerin eri versiot ja kaikille tutut musta maija, hertta ja seiska. Toki korttien pelaamisen tarvitsee kaverin, koska ei pelkkää pasianssia jaksa yksinään maailman loppuun saakka pelata. Kaverin kanssa pelaaminen onkin omasta mielestäni paras tapa tappaa aikaa matkustaessa. Varsinkin silloin kun matkustaa päiväsaikaan ja nukkuminen ei vaihtoehto. Nimittäin onhan nukkuminen kaikista paras tapa kuluttaa aikaa. Matkustaessa itselläni apuna on sellainen naamalle laitettava maski, joka peittää silmät, jotta valoisuus ei häiritse. Myöskin korvatulpat ovat ehdottoman tärkeät, jotta melu ei pilaa mahdollisuutta nukahtamiseen. Ohut viltti tai shaali tai vaikka pyyhekin kelpaa peitoksi ja sekin auttaa nukahtamaan, kun kääriytyy peiton alle.

Näillä nikseillä saan itse kulutettua aikaa matkustaessa parhaiten ja pitkäkään matka ei tunnu pahalta, kun lätkii korttia, pelaa pelejä tai täyttelee ristikkokirjaa tai sudokulehtistä. Kuten sanottua, niin kaikista paras keino on nukkuminen, mutta se aina tietenkään onnistu, joten silloin ovat muut viihdykkeet enemmän, kuin paikallaan ajan kuluttamiseksi. Niin, ja lukeminen meinasi unohtua. Eli lehdet ja kirjat on mukava ottaa reissuun mukaan. Kirjoja voi myös lukea tabletilta, jos sellaisen omistaa.

 

 

Kategoria(t): matkustaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *