Neljä upeaa lomakohdetta lapsiperheille kotimaassa

Kesälomakausi käy kuumimmillaan ja monessa lapsiperheessä etelän matka on ollut varattuna jo pidemmän aikaan. Useiden perheiden matkustaessa ulkomaille tai sukulaisten mökeille, jäävät monesti kotimaan tarjoamat, loistavat matkailukohteet huomioimatta. Suomessa riittää valtavasti upeita lomakohteita vanhemmille sekä kaiken ikäisille lapsille, joten mikäli lomaviikoilla riittää vielä muutama vapaapäivä, lähde nauttimaan lomaSuomen tarjonnasta koko perheen voimin.

Kalajoen Hiekkasärkät

Rantalomalle ei tarvitse välttämättä lähteä kotimaata kauemmas. Suomen Länsirannikolla, Kalajoella sijaitsevat maan suurimmat Hiekkasärkät. Hienohiekkainen, Suomen mittapuulla valtava ranta sekä sen ympärille rakennetut ravintolat ja lomakylä ovat täydellinen kesälomakohde koko perheelle.

Perheen pienimmille alueelta löytyy suosittu Jukujukumaa, josta löytyy liukumäkiä, pomppulinnoja, eläinpiha sekä paljon muuta tekemistä koko päivälle. Sateisten päivien varalle Hiekkasärkillä sijaitsee myös SaniFani hotellin yhteydessä toimiva kylpylä, jonka trooppinen teema kattaa ulkovesialtaat sekä useita vesiliukumäkiä.

Alueella voit majoittua joko hotelleissa, lomahuoneistoissa, mökeissä tai majataloissa. Kiireisimmän sesogin aikana, tarkista myös matkan varrella olevien pikkukaupunkien ja kylien hotellit, jolloin saatat saada majoituksen edullisemmin.

Porin Yyteri
Porin kupeessa sijaitsevat Yyterin hiekkadyynit, joita ympäröi henkeäsalpaavan kaunis luonto. Lapsille dyyneiltä löytyy jopa kuuden kilometrin pituinen hiekkalaatikko, joten tilasta tällä hiekkalaatikolla ei taatusti ole pulaa ruuhkaisimpinakaan leikkipäivinä. Jos rantaelämä ei houkuttele, tutustu perheen kesken upeaan saaristoon ja retkeile luonnossa. Mainioita koko perheen vierailukohteita ovat esimerkiksi Reposaari tai Ahlainen, jossa maasto on melko helppokulkuista myös perheen pienimmille. Saat vaihtelua loma rutiineihin sekä helpotusta pitkään ajomatkaan yhdistämällä lomaasi kaupunkimatkan, jolloin voit pyörähtää tunnelmallisessa Porissa tai vierailla samalla Turussa.1Tahkon kesä
Tahkon talviaikaan tuntevat lähes kaikki, mutta lomakeskus on mitä mahtavin kesänviettopaikka perheille. Vuokraa perheelle pyörät, lähtekää koko perheen voimin ratsastustunnille tai kiivetkää yhdessä Tahkovuoren huipulle ihailemaan upeita maisemia. Luonnon rantojen lisäksi alueen kylpylä sekä keilahalli palvelee myös kesäaikaan, joten tekeminen ei tältä alueelta helposti lopu.

Tahkon lähialueilla sijaitsee myös kotieläinpuisto sekä vajaan tunnin ajomatkan päässä Savon sydän Kuopio, jossa voit käydä ihailemassa maisemia vaikka Puijon Tornista tai viettää päivä lasten kanssa seikkailupuistoissa. Yöpyminen on helppoa järjestää alueen lukuisissa majoitus vaihtoehdoissa, eivätkä hinnatkaan ole korkealla kesäaikaan.

Tahkon kesäKesämaa Punkaharju
Punkaharju on kuuluisa puhtaista vesistöistä ja uskomattoman kauniista luonnostaan. Tämä pieni paikkakunta sijaitsee noin neljän tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, lähellä Savonlinnaa, joka on tunnettu vuosittaisista ooppera juhlistaan. Punkaharjulla sijaitsee myös suuri lomakeskus karavaanareille, veneilijöille ja muille lomalaisille.

Lapsille Punkaharjulta löytyy puuhapuisto Kesämaa, joka tarjoaa aktiviteetteja koko perheelle. Ulkona toimivasta vesipuistosta löydät kymmenet vesiliukumäet sekä lasten altaat ja hassuja laitteita, kuten hyppyvene, törmäilyveneet tai melontalampi. Jos lapsesi eivät ole suurimpia vesipetoja, Kesämaasta löytyy myös polkuautopuisto ja isommille hurjapäille muutama vuosi sitten avattu crossipyörä rata. Kesämaan aktiviteettien lisäksi voit tutustua paikalliseen luonnon museoon tai nauttia uskomattoman kauniista järvimaisemasta lomakeskuksen alueella.

3Kesämaa PunkaharjuMatkusta ja majoitu edullisesti
Mikäli käytössä ei ole autoa, voi lähes kaikki kohteet saavuttaa myös julkisen liikenteen avulla. Tarkista Onnibussin sekä Matkahuollon bussiaikataulu, VR:n tarjoamat kesätarjoukset tai yhdistele edullinen matka käyttämällä junaa ja bussia. Jos sinulla on ajokortti, mutta auto puuttuu, harkitse vuokra-autoa loman ajaksi. Auton vuokraus on Suomessa edullisempaa kuin usein luullaan, jonka lisäksi useilla vuokraamoilla on paljon vaihtuvia tarjouksia, joiden avulla säästät auton vuokrasta entistä enemmän. Jos haluat seikkailla, vuokraa asuntovaunu tai asuntoauto ja tutustu leirintä elämään Suomessa.

Majoituksessa voit säästää helposti vertaamalla eri vaihtoehdot keskenään ja hyödyntämällä pieniä majataloja, mökkejä tai loma-koteja. Erilaisia mökkejä vuokraavia sivustoja ja hotelleja ajankohtaisine tarjouksineen löydät käyttämällä esimerkiksi alennuskoodisivustoja. Yöpyessäsi asunnoissa tai mökeissä, löytyy kohteesta lähes aina ruoanlaitto mahdollisuus, joka säästää kaikille perheille paljon rahaa ravintolassa ruokailuun verrattuna. Jos liikut autolla, pakkaa mukana kylmälaukku ja eväät, jolloin vältyt suurilta ravintolakuluilta.

Kategoria(t): matkustaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *