Selätä synkkä talvi

Talvi on monelle raskasta aikaa, kun ei juuri aurinkoa näe. Kaamosmasennus meinaa iskeä, vaikka kuinka olisi kirkasvalolamppu käytössä ja nauttisi ylimääräistä d-vitamiinia suoraan purkista. Se pimeys nimittäin ainakin itselleni on vain niin rankkaa, että meinaa väkisin vetää mielen maahan. Siitä sainkin idean tähän postaukseen. On nimittäin muutamia vinkkejä, jotka saavat ainakin minut jaksamaan talven yli hieman paremmin, joten ajattelin jakaa ne nyt muillekin.

Kokkaa

Keittiössä touhuaminen saa minut aina hyvälle tuulelle. Usein tuntuu, että ei ole energiaa kokata, mutta kun vain ryhtyy tuumasta toimeen, niin sapuska tuntuu valmistuvan, kuin itsestään. Ei aina myöskään tarvitse kokata mitään monimutkaista, vaan aivan tavallista kotiruokaa. Näin talvisin tulee tosin enemmän hyödynnettyä uunia ja niin sanottu slowcooking on oma suosikkini. Eli teen paljon erilaisia pataruokia ja muita sellaisia uunivuoissa tehtäviä, jotka vaativat useamman tunnin kypsytystä. On nimittäin varsin mukavaa, kun voi laittaa padan uuniin ja käydä saunassa ja hetken huilata, niin alkaa hiljalleen olemaan ruoka valmis. Sitten vain naksauttaa uunin pois päältä ja siirtyy nauttimaan hyvästä ruoasta, vaikka sen suosikkisarjan ääreen.

Vietä laiskoja päiviä – hyvällä omalla tunnolla

Kyllä, en vain voi käydä kuntosalilla tai lenkillä. Toki, urheilu on hyvää, mutta ei voi. Silloin sinun ei pitäisi syyttää itseäsi, vaan olla armollinen itsellesi. Sinun ei aina tarvitse tehdä mitään. Voit vain rentoutua ja käpertyä sohvalla huovan alla television edessä. Tee sitten siitä suosikkisarjasi ja katso vielä enemmän jaksoja putkessa. Jos et halua katsoa televisiota, voit jopa pelata joitain pelejä. Niille, jotka tarvitsevat ylimääräistä jännitystä, osa rahalla pelattavista peleistä voi olla passi. Ne tarjoavat myös monenlaisia casino bonuksia pelaajille.

Tapaa ystäviä

Vaikka laiskat päivät ovat enemmän kuin suotavia silloin tällöin, niin ei kannata kuitenkaan alkaa erakoitumaan. Seura nimittäin piristää varmasti. Usein moni vaan paahtaa eteenpäin eikä huomakaan, että ystävät ovat jääneet vähälle huomiolle. Sen vuoksi kannattaakin tehdä rohkeasti aloite ja kutsua porukka koolle. Kaverit kyllä arvostavat, kun kutsu illalliselle kilahtaa kännykkään. Mikäs sen mukavampaa, kuin nauttia hyvää ruokaa ja viiniä hyvässä seurassa. Silloin viimeistään unohtuu talven synkkyys ja ankeus, kun nauru raikaa ja tunnelma on hyvä. Parasta ulkona syömisessä on tietysti juuri se, että kenenkään ei tarvitse murehtia isäntänä tai emäntänä olemisesta. Kaikki saavat keskittyä nauttimiseen ja kokkaus, tarjoilu ja tiskaus on ravintolan heiniä. Myöskin kukin saa tilata haluamansa ruoan ja juoman ja ei tarvitse murehtia erikoisruokavalioista, jolloin kotona olisi ollut hankala tarjota jokaiselle jotakin.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta kohteessa Selätä synkkä talvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *