Kohta pääsee matkalle!

Vielä kuukausi jouluun! Sitten se on edessä. Nimittäin lomaa ei ole juuri tänä vuonna tullut pidettyä, joten joululoma tuntuu vielä entistäkin paremmalta. Tietysti hieman meinaa ilmastoahdistus nostaa päätänsä ja tieto tunnetusti lisää tuskaa. Silti olen sitä mieltä, että media liikaa Suomessa pelottelee ja syyllistää. Tokihan meidän sivistyneiden ja kehittyneiden maiden on hyvä näyttää esimerkkiä, mutta ei se maailma siitä pelastu tai tuhoudu riippuen mitä Suomi tekee tai ei tee. Kun ajattelee, että meitä suomalaisia on noin 5,3 miljoonaa ja kiinalaisia on 1.36 miljardia. Pistää hieman miettimään, että mitäs sillä on väliä, syökö lihaa vai ei tai lentääkö lomalle vai ei. Itse en tietenkään heitä roskia maahan ja muuten pyrin tekemään hyviä valintoja, mutta en anna kaiken maailman aktivistien pilata lomiani tai mielialaani. No, siinä tarpeeksi avautumista. Nyt itse asiaan!

Thaimaa häämöttää

Olen muutaman kerran aikaisemminkin käynyt Thaimaassa ja se on erittäin mielenkiintoinen paikka. Viimeksi olin Phuketissa ja kiertelin siellä hieman lähialueita ja sieltä kyllä löytyy jokaiselle jotakin. On kiireisiä rantoja vesiurheilumahdollisuuksineen ja myös niitä lähes autioita poukamia, joissa ei juuri muita näy. Myöskin majoitustarjontaa on laidasta laitaan. Mikäli budjettia riittää, niin voi vuokrata itselleen huikean huvilan. Toivonkin, että nettikasinot 2018 vuoden aikana vielä tuovat samanlaisen voiton, kuin viime vuoden lopulla. Se parin tuhannen euron voitto nimittäin ratkaisi matkan budjettiongelmat kertaheitolla. Mutta pienelläkin pärjää. Esimerkiksi kelvollisen ruoka-annoksen saa parilla eurolla. Mitään huikeita herkkuja on turha odottaa, mutta perinteinen paistettu riisiannos kanalla ja kasviksilla on kyllä aivan kelvollista sapuskaa. Eli jos joutuu budjettia venyttämään, niin kannattaa hieman vuorotella edullisten ja kalliimpien juttujen välillä. Kyllähän lomasta saa ja pitää nauttia. Ei sitä kukaan kuitenkaan matkusta toiselle puolella maapalloa, jotta voi syödä sitä halvinta ruokaa, nukkua halvimmissa ja surkeimmissa bungaloweissa ja juoda halvinta olutta…

Bangkok tällä kertaa kohteena

Kuten kerroin, niin edellisellä reissulla olin Phuketissa. Tällä kertaa lennän Bangkokiin ja olen siellä suurimman osan ajasta. En ole Bangkokissa ennen käynytkään, mutta mielenkiinnolla odotan sitä. Onhan se tosin niin valtava, että siitä on vaikea varmaankin saada edes käsitystä. Kierrettävää kaupungissa siis riittää ja nähtävää on varmasti todella paljon. Muutama museo löytyy to do – listaltani, mutta suurimman osan ajattelin mennä fiiliksen mukaan. Toki kaukomatkaan pitää myös hieman rantalomaa yhdistää. Ystäväni suositteli lähellä olevaa Koh Sametin saarta, johon pääsee näppärästi Bangkokista bussi+lautta yhdistelmällä. Matkakaan ei ole kovin pitkä. Noin nelisen tuntia bussissa ja puolisen tuntia lautalla, niin pääsee Koh Sametin valkeille hiekkarannoille loikoilemaan ja mereen uimaan. Lämmin merivesi on jotain aivan mahtavaa. Siellä on hienoa sukellella ja snorklata, kun nähtävää on paljon ja ei takuulla tule kylmä!

Kategoria(t): matkustaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Kohta pääsee matkalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *