Maailman parhaimmat ruokakaupungit

 

Passit valmiiksi kaikki ruoan ystävät! Jos haluat löytää Japanin maukkaimman yakitorin tai Italian parhaimman bolognesen, tämä lista on juuri sinulle. Mikäli lomabudjetti on jo käytetty tämän kesän osalta, osallistu suosituimpiin lottoihin ja tuoreimmat lotto tulokset voi muuttaa lomasuunnitelmat täysin. TripAdvisor on laatinut sivuston käyttäjien jättämien palautteiden ja arvoiden sekä sivustolta varattujen ruokaan liittyvien retkien perusteella listan maailman parhaimmista ruokakaupungeista. Eikä ole varmaan suuri yllätys, että kolme italialaista kaupunkia sijoittuu tälle listalle.

Parhaimmaksi ruokakaupungiksi on nimetty Rooma, joten jos toiveissasi on herkutella tuoreella cacio e pepe -annoksella tai kävellä kaupungin halki tilaten jäätelö jokaisesta gelateriasta, ikuisessa kaupungissa riittää maisteltavaa useammallekin kerralle. Yksi parhaita matkamuistoja onkin palata kotiin uuden ruokareseptin kanssa. Odottaessasi, uusimmat lotto tulokset julkaistaan, voit laatia askelmerkit ja listan nähtävistä paikoista seuraavalle matkalle maailman suosituimpiin ruokakaupunkeihin.

Tässä on 10 parasta kaupunkia maailmassa herkkusuille:

  1. Rooma

Maailman ruokamekka Rooma on odotetusti ruokamatkailijoiden ykköskohde. Kaupungissa riittää makuelämyksiä useampaan matkustuskertaan. Jo itse italian kieli nostattaa veden kielelle (!); antipastit primit, secondit ja dulcit houkuttelevat nauttimaan aterioista kaikilla aisteilla pitkän kaavan mukaan. Trastiviere on kuuluisa ravintoloistaan ja Testaccion vanha teurastamoalue tarjoaa makumaailmaa hieman erilaista elämystä etsiville.

  1. Firenze

Yllätys ei liene myöskään toisen Italialaisen kaupungin päätymistä kärkisijoille ruokamatkakohteena. Firenzen Mercato Centrale on todellinen ostoselämys. Vuonna 1874 avatulla markkinapaikalla on toinen toistaan herkullisemmalta näyttäviä värikkäitä ruokakojuja ja ravintoloita kompaktisti yhdessä paikassa. Oikea herkkusuun taivas!

  1. Pariisi

Kroissantti ja espresso brasseriessa ja juustomaistiaiset fromageriessa. Pariisi on ehdoton matkakohde jokaiselle ruoasta ja matkustamisesta pitävälle. Jos suunnitelmana on syödä siellä mihin kaupunkiseikkailu sinut vie tai edetä ennalta laaditun suunnitelman mukaan (krepit Breizh Cafessa, kenties?), Pariisissa on niin paljon hyvää ruokaa, että lisävatsa saattaa tulla tarpeeseen.

  1. Barcelona

Barcelonaan matkaa suunnittelevan kannattaa ehdottomasti lisätä matkaohjelmaan kuuluisa Mercat de la Boqueria. Maistele helados Sprimfruitissa tai Rambleron katkarapuja – nämä markkinat eivät jätä sinua kylmäksi, eikä taatusti nälkäiseksi.

  1. New Orleans

Heti New Orleansiin saavuttuasi ymmärrät, mistä kaikki hehkutus johtuu. New Orleans on ruokakaupunki, jos joku. Istu alas ja tilaa Café Du Monden sikurikahvi ja tomusokeroitu beignet-munkki tai Avery´s On Tulanessa katkarapu po´boy –leipä. New Orleansissa etelävaltioinen maut ja kaupungin energia tekee vaikutuksen kokeneeseenkin matkailijaan.

  1. New York City

Mitä olisi hyvän ruoan ystävien matkavinkit ilman New Yorkia? Jokaisesta kaupunginosasta ja korttelin kulmasta ja kulmasta löytyy veden kielelle nostattavia makuja. New Yorkissa on kaikkea Michelin-ravintoloista pikkuruisiin takeaway deli-tiskeihin. Sokerihiiri suuntaa askeleet kohti Doughn jättimäisiä donitseja ja tulisen ruoan ystävä yrittää mahduttautua aina täynnä olevaan Xi´ans Famous Foods -ravintolaan nuudelikulhon äärelle.

  1. Venetsia

Venetsiassa on jotakin jokaiseen makuun. Viininharrastaja nauttii varmasti Coyon erinomaisesta viinivalikoimasta ja ainutlaatuisista merenelävistä siinä missä pastasta pitävien sydän sykkii Ristorante Trattoria Cherubinon tunnetta täynnä olevalle bologneselle.

  1. Madrid

Jos suuntaat Madridiin mielessäsi runsaat tapakset, pistäydy silloin Mercado se San Miguelilla. Kyseessä on yksi Madridin vanhimmista markkinoista ja kaupungin gastronominen sydän. Näillä markkinoilla matkailija voi maistella kaupungin tunnetuimpia annoksia, kuten Paella y Ole´n mereneläväpaellaa tai viinejä jostakin markkinan lukuisista kojuista.

  1. Tokio

Tokio on ruokamatkailijoiden ”the place to be”. Kaupungissa ei tarvitse koskaan olla nälissään, ei edes keskellä yötä. Ruuhkaisilla kauppakujilla voit upottaa hampaat höyryävän kuumaan ikayaki-mustakalavartaaseen tai istahtaa Butagumiin kaltaiseen moderniin ravintolaan, jossa on tarjolla yhtä kaupungin parhaimmista tonkatsuista. Tokiossa huomaat suunnittelevasi ruoan äärellä jo seuraavaa ruokailua, jotta ehdit varmasti maistaa kaikkea.

  1. Bangkok

Thaimaalainen katuruoka on ehkä suurin syy ruokamatkailijan suunnata Bangkokiin. Wang Lang markkinoiden paistettu possu ja Damnoen Saduakin kelluvien markkinoiden tulinen tom yum kway teow -nuudelikeitto… annoksen tilaaminen Enkelten kaupungiksi ja Idän Venetsiaksi kutsutussa Bangkokissa on unohtumaton kokemus.

 

 

Kategoria(t): matkustaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *