Reissutarinaa Thaimaasta

Huh. Olipahan reissu. Juuri palasin reppureissulta Thaimaasta. Maasta ollaan kai montaa mieltä, mutta onhan se kyllä paratiisi maan päällä. Ihmiset ovat kovin iloisia ja ystävällisiä. Monessa paikassa aina sai vastaansa ison hymyn ja palvelu pelaa moitteettomasti. Tämä oli minun ensimmäinen reissu, joten toki siinä meni hieman aikaa ihmetellessä ja katsellessa turistikohteita. Moni ajattelee, että kannattaa vältellä turistikohteita, mutta ne ovat turistikohteita juuri sen takia, että ne ovat jollakin tavalla merkittäviä. Eli mahtavia temppeleitä tai vaikuttavia museoita tai muuta vastaavaa. Onhan se hieman hullua ajatella, että joku merkittävä nähtävyys ei olisi monen tiedossa. Kyllä minä itse mieluummin kiertelen suosittuja paikkoja, kuin vietän aikaani jossakin syrjäisillä kujilla, jossa ei ole mitään nähtävää.

Vietin reissullani melko paljon aikaa Bangkokissa ja se kyllä jakaa myös mielipiteet. Toinen tykkää ja toinen vihaa. Moni siitä heti lentokentältä lähti jo muihin kohteisiin, mutta kuten sanottua, niin toki halusin ensimmäisellä reissullani nähdä myös Bangkokia hieman. Onhan se niin valtava, että en ajatellutkaan sitä näkeväni kokonaan, mutta pintapuolisesti ainakin. Pari viikkoa Bangkokissa meni niin nopeasti, että tuntui, kuin kyse olisi ollut vain muutamasta päivästä. Ehdin nähdä suuren palatsin, risteillä jokilaivoilla, syödä katuruokaa, ihmetellä suuria ostoskeskuksia ja ihmispaljoutta. Mikäli ei pidä ihmisistä, niin kannattaa jättää Bangkok väliin. Siellä nimittäin tunkua riittää. Huh huh sentään.

Bangkokin jälkeen kävin HuaHinissä, jossa onkin paljon suomalaisia talvehtimassa.  Mukavahan se on nähdä maanmiehiä kaukomailla. En ole varsinaisesti mikään intohimoinen golffari, mutta HuaHinissä on useampi maailmanluokan kenttä, joten siitä innostuneena päätin kokeilla golfia. En omista greencardia, mutta HuaHinissä on paljon harjoittelurangeja, joissa pääsee lyömään palloa. Olihan se ihan hauska kokeilla, mutta en usko, että tästä uutta pysyvää harrastusta minulle tulee.

Mitä tulee muihin suomalaisiin siellä, niin yksi heistä pyörittää ravintolaa, jossa tarjoiltiin tuttuja kanansiipiä ja lonkeroa. Ai että, ne maistuivat hyvältä kaiken maailman riisien ja nuudeleiden jälkeen. HuaHinistä otin sitten suunnan kohti Phuketia, joka oli myös mainio paikka, joskin hieman kallis.

Nyt on vielä niin paljon päiväkirjamateriaalia ja valokuvia käymättä läpi, että en äkkiseltään osaa tämän tarkemmin kirjoittaa. Täytyy käydä ne ensin läpi.

Tosin hieman masentaa olla taas takaisin Suomessa, vaikka kesä onkin kauneimmillaan. Edessä nimittäin on taas syksyn ja talven puurtaminen, jotta ensi kesän lomalla pääsee taas reissuun. Kokeilin jopa onneani nettipeleissä ja suuntasin Ahti Games kasinolle, mutta muutamalla voitetulla kympillä, jotka kotiutin ei vielä uutta reissua heitetä… No, kuitenkin hieman jäin voitolle, joten hyvä niin.

Kun kerran juuri missasin juhannuksen, niin täytyy tästä lähteä kuitenkin mökkiä kohti. Kyllä ainakin yksi mökkireissu kuuluu kesään. Se on vissi. Pääse uimaan ja saunomaan, niin unohtuu hetkeksi se edessä oleva puurtaminen ja voi vain nauttia kesästä. Kesä kaupungissa on myös mukavaa, kun on paljon erilaisia tapahtumia, mutta mökkeilyä kesällä ei voita mikään!

Kategoria(t): matkustaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *